Portuguese Northern food
All of the Portuguese gastronomy bathed in the ancient culture is very rich and very tasty.
Specially the northern gastronomy, such as the Bacalhau à Gomes de Sá, and other cod fish (bacalhau in Portuguese) recipes.
What about the famous Papas de Sarrabulho from
Let us start by the Beira Alta, what have we got here? Starting with the soup Rancho à Moda de Viseu, following the main dish Bacalhau Assado com Batatas à Murro or Leitão Recheado à Moda da Beira Alta, of course there’s plenty to choose from!
From soups, to fish to meat and to those lovely desserts, northern food can't stop surprising us.
Next, Trás-os-Montes, where we can find the best soups ever, Caldo de Cebola, Rancho and Sopa de Alheiras among others.
The famous Cozido à Portuguesa resides here! And after this fine meal, relax and sweet your lips with Papos-de-Anjo de Mirandela, not only this, but with many more sweets.
Finally Minho now, where cod dishes are everywhere like Bacalhau à Gomes de Sá, Bacalhau à Lagareiro, Bacalhau à Luziamar, Bacalhau à Margarida da Praça and
Bacalhau à Zé do Pipo, etc, the very well known and before mentioned Papas de Sarrabulho.
Of course I didn’t mentioned all of the dishes neither the recipes. For the recipes or to know more about northern food, follow the link below.
As you can see, Portugal is full of delicaties!
For the recipes: http://www.gastronomias.com/portugal/
Beira Alta
Sopas
Caldo de Castanhas
Rancho à Moda de Viseu
Sopa da Beira
Papas
Papas Laberças
Peixes
Bacalhau Assado com Batatas à Murro
Bacalhau com Leite
Trutas Abafadas
Arroz
Arroz de Pato
Arroz de Pato à Lafões
Aves e Caça
Coelho à Capitão-Mor
Salada de Coelho Bravo
Carnes
Bifes de Presunto
Cabrito Assado
Carne de Porco em Vinha-d'alhos
Chouriça com Grelos
Leitão Recheado à Moda da Beira Alta
Torresmos da Beira
Vitela Assada à Moda de Lafões
Legumes
Esparregado de Feijão Verde
Doces e Pudins
Arroz-doce de Cesto
Castanhas de Chocolate
Castanhas em Rum
Creme Caseiro
Leite Creme
Papas de Milho
Pudim de Pão
Tigelada de Oliveira do Hospital
Outros Doces de Ovos de Viseu
Argolas de Galizes
Biscoitos de Azeite
Bola de Manteiga
Cavacas da Zona do Alvo
Ferraduras
Trás os Montes
Sopas
Água de Unto
Caldo de Cebola
Rancho
Sopa de Alheiras
Açordas e Migas
Migas de Caldeirada de Bacalhau
Migas Ripadas
Peixes
Bacalhau Assado com Pão de Centeio
Trutas do Rio Cávado
Aves e Caça
Coelho à Transmontana
Fricassé de Pato com Canela
Perdiz com Cogumelos
Perdiz com Molho Vilão
Peru Assado no Forno
Carnes
Arroz de Forno
Cabrito Assado no Espeto e Recheado
Cozido à Portuguesa
Vitela Assada no Espeto
Do Porco e da Qualidade da sua Carne
Bexiga com Grelos
Bucho
Carne de Porco Estufada com Castanhas
Feijoada à Transmontana
Feijoada do Alto Barroso
Leitão Assado à Transmontana
Bolas e Folares
Bola de Bacalhau
Folar de Valpaços
Arroz e Milhos
Arroz de Afogado
Legumes
Caldeirada de Feijão Frade
Bolos e Doces
Bola Mirandesa
Chila no Forno
Migas Doces
Papos-de-Anjo de Mirandela
Queijadas de Murça
Queijadinhas de Abóbora ou Calondro
Rosquilhas
Toucinho-do-Céu de Murça
Minho
Sopas
Água de Unto
Caldo Verde
Caldo-verde à Minhota
Caldo de Pobres
Couve com Feijão
Entradas
Torta de Camarão
Bacalhaus
Bacalhau à Gomes de Sá
Bacalhau à Lagareiro
Bacalhau à Luziamar
Bacalhau à Margarida da Praça
Bacalhau à Zé do Pipo
Bacalhau à Zé do Pipo (2)
Bacalhau às Postas
Bacalhau Assado no Forno
Bolinhos de Bacalhau Deliciosos
Feijão com Bacalhau e Couve
Lampreias
Arroz de Lampreia à Moda de Entre-os-Rios
Lampreia à Moda do Minho
Peixes, Moluscos e Mariscos
Angulas com Toucinho
Açorda da Mãe
Cascarra Guisada
Pescada à Poveira
Polvo Guisado
Santola no Carro
Sável Fumado
Sardinhas Frescas de Caldeirada
Carnes
Cabidela de Miúdos
Cabrito ou Anho Assado
Cozido Minhoto
Rojões
Rojões à Moda do Minho
Tripas à Moda do Porto
Sarrabulhos
Arroz de Sarrabulho
Papas de Sarrabulho
Arroz
Arroz de Forno à Antiga
Arroz de Pato à moda de Braga
Arrozada de Galerós do Poleiro das Pitas
Doces
Aletria com Ovos
Arroz Doce à Moda da «Tia Rosa Silva»
Cavaca Minhota
Foguetes de Amarante
Leite-creme para os Sarrabulhos
Massapães
Mexidos do Natal
Mexidos de Ovos com Amêndoas
Pão-de-Ló
Pão-de-Ló (Margaride)
Pão doce (Regueifas)
Rabanadas ou Fatias-de-Paridas
Sopa Dourada
Vinho Quente
Labels: Wikipedia
Dude, you made me huuuungry now... "grabs a snack..." ROFL XD
Posted by Anonymous | 1/06/2007 11:14 pm
It's full of yummies :3
Posted by André Pereira | 1/07/2007 12:39 pm
Oh my God! I've been wasting my time! I should be spending it more on those lovely treats!! Yumie!! I'm hungry now!! Thanks very much... I was going on a diet... bah! lol
Just kidding! Very nice ;)
Posted by deviousmind | 1/09/2007 9:59 pm
Hi! :)
Well..it's 1:26 pm..so..what I am doing here? It's time to luch a "big" Cozido à Portuguesa made by my Grandmother! Any Cozido à Portuguesa is better than hers!
Did you already cook some portuguese traditional recipes?
So...bye peopleee I go to lunch xD
*kisses*kisses*
:)
*Raquel - RiPaTaSiRaNa*
P.S.: If you know more interesting and different recipes please tell me! xD
Posted by Raquel | 1/14/2007 1:33 pm
Do you want to kill us?
Posted by Anabela | 1/16/2007 11:22 pm